Skip to main content
Takaisin

Rohkaisu ja tuki ovat keskeisessä asemassa Spring Housen Nuorten palveluissa Pohjois-Savossa

Spring House on tuottanut useita vuosia erilaisia työllistymiseen tähtääviä valmennuksia Pohjois-Savon alueella. Tällä hetkellä Nuoret töihin! -palvelu auttaa alle 30-vuotiaita nuoria löytämään oman uransa alun ja työllistymään. Kelan Nuotti-valmennus tukee nuoria samoin löytämään suunnan työelämään. ”Aiemmin olemme tuottaneet alueella myös Topi-palvelua Kuopion kaupungille ja Sampo-valmennusta korkeakoulutetuille”, kertoo asiakkuuspäällikkö Paula Paavilainen.

PaavilainenP

Mitä valmennus on?

”Spring Housen valmennukset ovat henkilökohtaista sparraamista ja valmentamista”, tiivistää Paula Paavilainen, jolla on vuosien kokemus valmennuksesta yhdistettynä vahvaan paikallistuntemukseen. Valmennuksen aikana myös osaamista voidaan skaalata aloille, jotka eivät ole ensimmäisinä idealistalla: ”Mitä muuta osaamisellani voisi tehdä?”

Valmennuksessa lähdetään liikkeelle aina osallistujan tilanteesta, hänen omia tavoitteitaan kohti. Ensimmäiseksi, valmennuksen alkaessa, tutkitaan yhdessä mistä mahdollisuuksia löytyy ja sitten aletaan töihin tavoitteen saavuttamiseksi.

Alueellinen ja paikallinen

Paavilainen kertoo, että Pohjois-Savon valmennuksissa mietitään usein myös missä oman alan työtä voisi tehdä. Kuopiossa on aika paljon työllistymismahdollisuuksia. Mikäli valmennettava asuu pienemmällä paikkakunnalla, voi oman alan töiden löytymisessä olla haasteita.

Mistä unelmatyö sitten löytyisi? Kotipaikkakunnalta? Vai kauempaa? Osallistujille löydetään aina se paras vaihtoehto, kertoo Paula Paavilainen. Eräs asunnonvälittäjä rohkaistui katselemaan mahdollisuuksia kauempaa ja he, jotka eivät halua muuttaa, saattavat löytää ratkaisun työllistämällä itsensä yrittäjinä. Joskus työ löytyykin lähikaupungista, eikä tarvetta muuttaa ole.

Paavilainen jatkaa Pohjois-Savon jakaantuvan 3 suurempaan alueeseen, joilla kullakin on myös omat erityispiirteensä avointen työpaikkojen ja työllistymismahdollisuuksien suhteen. Ylä-Savossa työllistävät erityisesti metalli- ja teollisuustyöt, Varkaudessa teollisuus - Kuopiossa työllistytään kaikille aloille. Ensin mainituilla alueilla on tärkeää päästä sparraamaan valmentajan kanssa mahdollisuuksia työllistyä myös omaa alaa sivuaville tai kokonaan muille aloille – omaa osaamista kuitenkin hyödyntäen.

Pohjois-Savon parasta

Paula Paavilainen kehuu Pohjois-Savon välitöntä tunnelmaa ja ihmisten halua auttaa toisiaan. Verkostojen kautta löytyy niin työ- kuin opiskelupaikkoja.

Paavilaisen saama palaute Spring Housen valmennuksista antaa ideoita siitä, mitä valmennettavat palvelusta ajattelevat. ”Kiitos kun autoit CV:n kanssa.” ”Olit hyvä kuuntelija ja otit näkökulmani hyvin huomioon.” ”Kiitos kun bongasit minulle tämän työpaikan.” Myös StaffPointin asiakkaat antavat usein palautteet – kun asiakas kiittää valmentajaa saatuaan aivan ihanan työntekijän, on palvelu toiminut erinomaisesti; sekä työllistäen että auttaen löytämään työvoimaa.

Tule mukaan

”Tuu meidän valmennukseen! Kaksi päätä on yhdessä viisaampi kuin yksi” toteaa Paula Paavilainen ja jatkaa ”meillä ollaan hyviä rohkaisemaan ja etsimään mahdollisuuksia – myös niitä vähän vähemmän itsestään selviä vaihtoehtoja. Saat hyvät vinkit työnhakuasioihin!”

”Uudistuvan, eteenpäin menevän Spring Housen valmennuksissa ei jäädä polkemaan paikallaan ja keskitytä kartoittamiseen vaan kirjaimellisesti pannaan toimeksi. Tukena ovat myös StaffPoint-konsernin valtakunnalliset verkostot – yhteistyö on helppoa, koska Kuopion Spring Housen valmennustilat ovat StaffPointin toimistolla Kauppakadulla, jolloin parhaimmillaan pääsee rekrytoijan juttusille jo ensitapaamisen yhteydessä. Myös muilla paikkakunnilla tapaamiset järjestyvät mutkattomasti” koostaa Paula Paavilainen plussat ja vinkkaa lopuksi hyvistä paikallisista verkostoista työllistää myös korkeakoulutetut nuoret.

Lue tarkemmin Nuoret töihin! -palvelusta.
Lue lisää Nuotti-valmennuksesta.

Lisätiedot Yksityisen työnvälityksen palveluista:
Projektipäällikkö Johanna Laitinen
045 277 3203
etunimi.sukunimi@springhouse.fi