Siirry sisältöön

Kehity kanssamme – Uusia mahdollisuuksia oppimiseen ja urakehitykseen

ME StaffPointilla uskomme jatkuvan uudistumisen voimaan. Arvostamme työntekijöidemme ammattitaitoa, ja siksi kehitämme sitä jatkuvasti, luoden samalla uusia mahdollisuuksia oppimiselle. Olemme ylpeitä henkilöstömme osaamisesta.

Julkistamme työntekijöillemme säännöllisesti uutiskirjeen, joka keskittyy koulutuksiin ja valmennuksiin. Uutiskirje tarjoaa ajankohtaista tietoa valtakunnallisesti eri toimialojemme tarpeisiin. Se sisältää tietoa yhteistyöstämme oppilaitosten kanssa, oppisopimusmahdollisuuksista sekä omista valmennusohjelmistamme. Toivomme, että jokainen työntekijämme hyödyntää nämä tilaisuudet kehittääkseen osaamistaan ja edistääkseen uraansa.

Lyhyt- ja muuntokoulutukset ovat keskeisessä roolissa työllistymisen tukemisessa. Päivittämällä tai täydentämällä osaamistasi voit avata ovia uusiin työtehtäviin. Hyvin valituilla lyhytkoulutuksilla voit myös edistää uraasi merkittävästi.

StaffPointilla on kattava, lyhyistä koulutuksista koostuva StaffAcademy-ohjelma.

Tarjoamme kattavan StaffAcademy-ohjelman, joka koostuu lyhyistä koulutuksista tai valmennuksista. Ohjelman avulla voimme täsmällisesti kohdistaa juuri sinun työssäsi tarvittavat koulutusosuudet. Valmennukset kestävät aiheesta riippuen muutamasta tunnista muutamaan päivään ja niitä järjestetään joko StaffPointin tai yhteistyöyrityksiemme tiloissa.

Kaikki järjestämämme koulutukset on suunnattu aloittaville tai tehtävänkuvaa vaihtaville työntekijöillemme tai ammattilaisille tietojensa pävitykseen. Lisätietoa koulutuksista saat omalta yhteyshenkilöltäsi tai toimialan rekrytointikonsulteilta.

Hotelli-, ravintola- ja catering toimiala

StaffPoint tarjoaa nykyisille ja tuleville työntekijöilleen erilaisia koulutus- ja valmennusvaihtoehtoja monipuolisesti. Haussa olevat valmennukset löydät avoimet työpaikat osiosta.

StaffStart–valmennus on oivallinen tapa aloittaa ravintola-alan työt valmennuksen avulla. Pääset muutaman päivän valmennuksella kiinni ravintolatyön avustaviin tehtäviin kuten saliapulaisen, astiahuollon tai foodrunnerin työtehtäviin ja sitä kautta edetä salin tai keittiön ammattilaiseksi. Valmennuksia järjestetään useilla paikkakunnilla.

StaffCarte-valmennuksessa kehityt ravintolan asiakaspalvelutehtävien ammattilaiseksi kerryttäen samalla arvokasta työkokemusta. Valmennamme sinusta osaavan tarjoilijan tai saliapulaisen oman työsi ohessa. StaffCarte valmennus toteutetaan yhteistyössä asiakasyritystemme kanssa. Valmennus antaa sinulle hyvän pohjan ja onnistumisen eväät kehittyä työn kautta myös osaavaksi à la carte -tarjoilijaksi.

Valmennus sisältää teoriaopetusta tarjoilijan työn perusteista, myynti- ja asiakaspalveluvalmennusta, sekä käytännön harjoittelua ravintolaympäristössä: tutustut mm. kattamiseen, hyvään asiakaspalveluun ja tarjoiluun. Hae mukaan avoimet työpaikat osiosta.

StaffBar-lyhytvalmennuksella tarjoilijan työtä tekevällä on mahdollista syventää osaamistaan mielenkiintoisilla luennoilla etänä tai paikan päällä Helsingissä. Koulutuksessa perehdytään niin baarityöskentelyn perusasioihin kuin myös syvennytään tuotteiden valmistuksen yksityiskohtiin. Valmennuksen jälkeen työntekijänä olet valmis ottamaan baarin haltuun ja palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaitasi.

StaffOppi -oppisopimuskoulutuksella StaffPoint mahdollistaa erilaisia ketteriä koulutuspolkuja hotelli-, ravintola- ja catering alan työtehtäviin yhteistyössä oppilaitosten ja asiakasyritysten kanssa. Näissä koulutuspoluissa yhdistetään oppimista sekä oppilaitoksen tiloissa että aidossa ravintolamiljöössä oppisopimusta hyödyntäen.

Oppisopimuksella voi suorittaa palkallisessa työssä joko tutkinnon osan tai koko tutkinnon. Ravintola-alalle voi lähteä töihin oppimaan vasta-alkajana, tai syventää olemassa olevan osaamista tai kasvattamista, vaikka esihenkilöksi. Kesto on yksilöllinen aina yhdestä kuukaudesta kolmeen vuoteen.

Meillä StaffPointilla on oppisopimukseen haku jatkuvasti voimassa. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Hygieniapassin suorittaminen

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Suomen elintarvikelain mukaan Hygieniapassi edellytetään kaikilta, jotka käsittelevät työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi tarvitaan, kun työskennellään esim. kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa tai elintarvikemyymälässä.

Hygieniapassi tulee suorittaa testissä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Hygieniatestiin valmistaudutaan itseopiskelemalla verkosta löytyvän oppimateriaalin ja Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilta löytyvien osaamistestin mallikysymysten ja vastausten avulla. Autamme mielellämme löytämään sinulle lähimmän oppilaitoksen yhteyshenkilön hygieniapassin suorittamiseksi.

Anniskelupassin suorittaminen

Uudistuneen alkoholilainsäädännön mukaan jokaisessa ravintolatyövuorossa tulee olla täysi-ikäinen vastuuhenkilö, jolla on alkoholilain osaamistodistus (Anniskelupassi). Osaamistodistuksen suorittamiseksi ohjaamme työntekijämme tarvittaessa ravitsemusalan oppilaitokseen tai voit tehdä testin myös verkossa omakustanteisesti. Voit tutustua anniskelupassitestin suorittamiseen verkossa tästä.

Kysy lisää Horeca toimialan koulutuskoordinaattorilta: lila.hamberg@staffpoint.fi

Kaupan toimiala

Kaupan alan lyhytkoulutukset ovat aina osa perehdytystä. Koulutuksiin sisältyy esimerkiksi päivittäistavarakaupan puolella vaadittava ikärajapassi, Veikkauksen pelimyynnin verkkokurssit sekä erilaiset tietoturvapassit. Vaadittavat koulutukset vaihtelevat asiakasyrityksittäin.
Saat lisätietoa vaadittavista lyhytkoulutuksista rekrytointikonsultilta kun kanssasi sovitaan työn aloituksesta.