Skip to main content
slu toukokuu kuva
Takaisin

Kesäksi töihin Espanjaan? Kyllä onnistuu!

Tänä kesänä töihin Espanjaan — kyllä onnistuu!

Innostaisiko maisemanvaihto ja uudet uramahdollisuudet Espanjassa, mutta koronatilanne mietityttää vielä? Ei huolta; työnteko ja aurinkoisempi arki ovat jatkossakin helppoa Aurinkorannikolla! Lue meillä työnsä vastikään aloittaneiden, Suomesta tänne muuttaneiden uusien osaajiemme Camillan, Sinin, Mikaelin, Noran ja Taurin vinkit ja kokemukset töiden aloittamisesta Espanjan lämmössä poikkeuksellisena pandemia-aikana.

Uudelle urapolulle lämpimään

Meillä huhtikuussa 2021 Telia Back Office -tehtävässä aloittanut Camilla päätti viime vuoden lopulla irtisanoutua aiemmasta työpaikastaan ja lähteä Espanjaan saatuaan opintonsa pakettiin Suomessa. Fuengirola oli Camillalle tuttu paikka jo sitten lapsuuden, joten tänne oli luontevaa tulla. Vaikka Espanjassa oli hänen saapuessaan kovemmat rajoitukset kuin Suomessa, ei päätös muutosta koronapandemian aikana aiheuttanut huolta.

Helmikuussa 2021 Telia Inmics-Nebulan yritysasiakaspalvelun tiimissä aloittaneelle Noralle otollinen hetki uuden urapolun aloittamiseen tuli, kun korona vei työt Suomessa. Noralla oli ollut jo pitkäaikainen haave muuttaa Espanjaan ja mieluisan työn meiltä löydyttyä hän päätti lähteä. Aiemmin Fuengirolassa lyhyemmän aikaa työharjoittelussa oltuaan nyt innosti mahdollisuus voida muuttaa pysyvämmin tänne tarjoamamme vakituisen työsuhteen myötä.

Noran tiimikaveri Tauri aloitti meillä työt samaan aikaan helmikuussa 2021. Taurin viime vuoden reppureissailusuunnitelmien mentyä uusiksi koronan takia oli halu ulkomaille lähtöön vahvistunut entisestään, eikä koulujen loputtua mikään enää pidätellyt Suomessa. Tauri oli aiemmin käynyt Espanjassa, mutta täällä hänellä ei ollut valmiiksi ketään tuttuja. Espanjan lämpö kuitenkin houkutti eikä koronatilannekaan jännittänyt etukäteen. Koska reppukin oli jo pakattuna, sujui lähtö nopeasti ja lennot sai hankittua ilman ongelmia paria viikkoa ennen töiden alkua.

Suomesta yhdessä tänne aurinkoisemman arjen perässä muuttaneet, Telian kuluttaja-asiakaspalvelun tiimissä maaliskuusta 2021 lähtien työskentelevä pariskunta Sini ja Mikael oli päättänytt lähteä Espanjaan jo ennen koronatilannetta. Sini ja Mikael tuumivat hetken aikaa muuttoajankohdan siirtoa, mutta tulivat täällä jo olleiden kavereiden kokemusten perusteella päätökseen, että turha sitä sen enempää ihmetellä ja siirrellä. Kämppäkin löytyi helposti kavereiden kautta, joten Aurinkorannikon valoisuus ja lämpö veivät mukanaan.

slu toukokuu2021

Valmiina lähtöön

Ennen ulkomaille töihin muuttoa voi ilman maailmanlaajuista pandemiaakin mietityttää. Miten lentomatkustaminen järjestyy ja mitä mahdollisia byrokratian kiemuroita tulee ottaa huomioon uuteen maahan asettuessa. Meille tuloa ei kuitenkaan tarvitse nytkään jännittää, sillä kaikkiin mieltä mahdollisesti askarruttaviin, työn aloittamiseen liittyviin kysymyksiin vastaa osaava HR-tiimimme, jolta saa paljon tukea ja vinkkejä jo ennen lähtöä sekä tänne saapumisen jälkeen!

”Meitä huoletti jonkun verran kaikki virallisten papereiden hankinta ja järjestely. Helpotti, kun niistä ei paljoa tarvinnut huolehtia itse, vaan neuvoja, vinkkejä ja ihan kädestä pitäen apua tuli kyllä tosi hyvin!”, kertoo Sini. Mikael komppaa, että HR auttoi paljon alun byrokratian hoitamisessa. Hän lisää Suomessa etukäteen tuntuneen, että ihmiset olivat enemmän peloissaan ja myös media ehkä paikoin liioitteli tilannetta täällä, sillä Espanjaan saapuessa erilaiset rajoitukset olivatkin jopa höllempiä kuin Suomessa.

Nora on samoilla linjoilla siitä, että etukäteen eniten jännitti ulkomailla työskentelyyn liittyvä byrokratia ja tarvittavat paperityöt. Kaikki sujui kuitenkin todella helposti HR:ltä saatujen infopakettien ja valmiiksi hoidettujen paperipinojen kanssa juuri niin kuin oli luvattu! Hän on saanut meiltä myös asuntoasioissa hyviä vinkkejä, sillä täällä asuminen kimppakämpässä on tavallista.

Camilla oli jo rekrytointiprosessin aikana Espanjassa, joten alku oli todella helppo. Isona plussana hän lisää, että vaikka täällä onkin korona ja vielä on tiettyjä rajoituksia, on elämästä ollut mahdollista nauttia lämpimien säiden ansiosta ulkona. ”Itse olen nauttinut keväästä täällä paljon enemmän – toisin olisi Suomen kevätsäässä!”, Camilla nauraa.

Aurinkoista arkea koronasta huolimatta

Millaista työnteko ja vapaa-ajan arki sitten on ollut meillä Espanjassa näin korona-aikaan? Uudet työntekijämme vakuuttavat, että aurinkoista, helppoa ja yllättävänkin tavallista!

Mikael kertoo, että he ovat tähän asti Sinin kanssa voineet työskennellä koko ajan toimistolla, missä on turvallista olla, kun tiimeittäin on järjestelty sopiva määrä ihmisiä samaan aikaan paikalle. Ulkona liikkuessa Espanjassa on käytettävä maskia, joten Mikaelin mielestä on jopa luksusta, kun sisällä toimistollamme sitä ei tarvita. Camilla sen sijaan vastailee haastatteluunkin etätöistä kotoa, minkä hän on kokenut ihan mahtavana etuna! Hänen tiimistään monet ovat olleet etätöissä, jolloin toimistolla on ollut hiljaista, eikä ole liikaa ihmisiä samassa tilassa.

Ulkopelaamisesta pitävän Taurin kokemuksen mukaan vapaa-ajan harrastamisen suhteen täällä on ollut rennompaa. Esimerkiksi padelia ja korista täällä pelaillessa on ollut helppo tutustua myös espanjalaisiin, jotka ovat avoimia ja pyytävät sinut peleihin mukaan, vaikket osaisi sanaakaan espanjaa! Töissä hän on ollut toistaiseksi koko ajan toimistolla, missä olo on tuntunut turvalliselta ja on ollut mukava tutustua työkavereihin kasvotusten.

StaffPoint Aurinkorannikon HR tiedottaa työntekijöitään aktiivisesti rajoitusten muutoksista, mikä on ollut Norasta todella hyödyllistä. ”Näin pysymme aina hyvin kartalla kulloisistakin säännöistä!”, huikkaa Nora. Hänestä tuntuu myös, että täällä koronarajoituksia noudatetaan ja ne otetaan vakavasti. Vapaa-ajallaan kamppailulajeja harrastavana hän löysi täältä avoimet treenit ja omannäköistä arkea on ollut todella helppo rakentaa. Siihen apuna ovat olleet myös verkostot ja kaverit, joita löytyi heti töiden ja mm. työntekijöillemme tarjoamiemme viikoittaisten padel-treenien ja erilaisten afterwork-aktiviteettien myötä.

Kotiutuminen tänne on kaikkien mielestä ollut helppoa, koska ihmiset ottavat sinut hyvin vastaan. Aurinkorannikolle voi siis huoletta tulla töihin ja elää todella normaalia, hauskaa ja omannäköistä arkea koronatilanteestakin huolimatta. ”Tunnelma on rento ja kun ihmiset ympärillä voivat hyvin, niin se kyllä tarttuu!”, tiivistää Mikael.

Matkaan n-y-t, Nyt!

Kaikki uudet osaajamme vakuuttavat, ettei koti-ikävä Suomeen ole päässyt iskemään vielä kertaakaan ja Aurinkorannikolla viihdytään varmasti vielä pitkään. Mitä vinkkejä korona-aikana meillä työnsä aloittaneet antaisivat Suomessa lähtöään vielä pohtiville?

”Tänne vaan nauttimaan tulevasta kesästä töiden merkeissä! Tällä hetkellä tilanne täällä koronan suhteen on menossa parempaan päin ja rajoituksiakin puretaan pian enemmän. Lämpö, auringonpaiste ja iloiset ihmiset tekevät kyllä ihmeitä!” -Camilla

”Kaikki käytännön asiat järjestyvät helposti. Täällä asunnot vuokrataan yleensä aina kalustettuna, joten sen isompaa muuttokuormaakaan ei tarvitse tuoda, vaan voit pakata laukun ja lähteä matkaan! Ja täällä todellakin kelpaa asua, kun vieressä on vuoret ja kotoa suorat näkymät Välimerelle. Itse asumme rauhallisella alueella luonnon helmassa – halutessaan täälläkin saa siis omaa rauhaa, mutta pääsee silti nopeasti toimistolle ja ihmisten ilmoille.” -Mikael

”Korona-aikana ainoa päivittäin ulkona liikkuessa muistettava asia on maski, jonka käyttöön tottui nopeasti. Ja jos se meinaa unohtua kotiin, kannattaa maskeja jättää jo valmiiksi taskuihin ja laukkuihin niin aina tarvittaessa löytyy yksi!” -Nora

"Meidän HR:lta voi aina kysyä neuvoa ja jo alussa saatkin kaikki tarvitsemasi vinkit ja ohjeet tarvittaviin paperiasioihin! Muuttoa töihin meille ei siis tarvitse etukäteen jännittää." -Tauri

”Mulla on vinkkinä vaan, että antaa palaa jos vähänkään siltä tuntuu. Nyt täällä ollessa ainoa katumisen aihe on, ettei tultu jo aiemmin!”, rohkaisee Sini.

slu_toukokuu2