Skip to main content
Asiakascase Finnkino
Takaisin

Henkilöstövuokraus helpottaa Finnkinon arkea – ja toimii myös rekrytointikanavana

Finnkino ja StaffPoint ovat tehneet yhteistyötä henkilöstövuokrauksen parissa jo vuodesta 2008 alkaen. Pitkä yhteistyö onkin kasvanut kumppanuudeksi, jonka arvo on välillä mittaamattoman suuri.

"Pitkän yhteisen historian aikana prosesseja on kehitetty erittäin toimiviksi. Olemme onnistuneet luomaan esimerkiksi rekrytointiprosessista hyvän jatkumon, kun olemme voineet StaffPointin kanssa puhua asioista niin avoimesti", kertoo Finnkinon HR-johtaja Pia Rautio.

Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju, jolla on Suomessa 15 elokuvateatteria. Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Cinemas Groupiin, jonka omistaa amerikkalainen maailman johtava elokuvateatteriketju AMC.

Toiminnan luonteen vuoksi monet Finnkinon myynti- ja asiakaspalvelutyöt painottuvat iltoihin ja viikonloppuihin. Siksi tehtävät kiinnostavat usein nuoria ja opiskelijoita, mutta elämätilanteet muuttuvat nopeasti ja vaihtuvuuskin on suurta. Yhteistyö StaffPointin kanssa on tuonut kaivatun ratkaisun uusien osaajien löytämiseen.

"Olisi kauhea työ hoitaa kaikki itse, ei siinä olisi enää mitään järkeä", Rautio päivittelee.

Vuokratyöntekijästä vakituiseksi

Finnkino työllistää StaffPointin kautta vuosittain reilusti yli 100 vuokratyöntekijää. Samalla StaffPoint on myös olennainen rekrytointikumppani, sillä vuokratöiden kautta moni päätyy Finnkinon vakituiseksi työntekijäksi.

Rautio näkeekin henkilöstövuokrauksen kätevänä tapana yritykselle työllistää nuoria ja tarjota heille työkokemusta sekä väylän työelämään.

Vuokratyön kautta sekä työnantaja että työntekijä pääsevät testaamaan käytännössä, miten työsuhde toimii. On kuitenkin olennaista, että toiminta on selkeää ja vuokratyövoimaa tarjoava ja käyttävä yritys puhaltavat yhteen hiileen.

"On tärkeää, että työntekijätkin tuntevat toiminnan yhtenäiseksi", Rautio sanoo.

Kannattavaa kumppanuutta

Pitkän yhteistyön ansiosta StaffPointin rekrytointikonsultit tuntevat Finnkinon tarpeet ja sen, minkälaiset työntekijät heille sopivat. Esimerkiksi intohimo ja kykyä heittäytyä eri tilanteisiin myös kiireen keskellä ovat tärkeitä ominaisuuksia asiakaspalvelukeskeisissä töissä.

Raution mukaan yksi parhaimmista puolista yhteistyössä on ollut se, että toiminnan sujumiseen voi luottaa. Työsuhteiden käänteistä ei tarvitse huolehtia eikä erilaisia tulipaloja sammutella, sillä yhteistyö sujuu luontevasti.

"Tämä on enemmän kumppanuutta kuin yhteistyötä. Tuntuu, että olemme tärkeä asiakas ja saamme erityistä palvelua. Yhteistyötä on helppo tehdä", Rautio summaa.

HAASTEET LÄHTÖTILANTEESSA:

  • Tarvetta useille työntekijöille ympäri Suomea
  • Työntekijöiden vaihtuvuus varsinkin pääkaupunkiseudulla on suurta
  • Rekrytoinnit olivat työläitä, koska työpaikkoja kohtaan on paljon kiinnostusta

MUUTOKSET JA NIIDEN HYÖDYT:

  • Rekrytointiin ja henkilöstöhallintoon kuluu paljon vähemmän aikaa
  • Tarpeen vaatiessa uutta työvoimaa löytyy nopealla aikataululla StaffPointin kautta
  • Työntekijät vastaavat Finnkinon toiveita ja tarpeita
  • Henkilöstövuokraus toimii myös kätevänä rekrytointikanavana

Henkilöstövuokrauksen avulla saat oikeanlaiset osaajat käyttöösi juuri silloin kuin heitä tarvitset. Samalla vältyt työläiltä rekrytointiprosesseilta. Klikkaa ja lue lisää siitä, miten saat parhaat henkilöstöratkaisut yrityksellesi!