Skip to main content
Milloin käyttää interimiä
Takaisin

10 tilannetta, joissa yrityksen kannattaa käyttää interim-ammattilaista

Meille viime vuonna useimmin esitetty interim-palveluun liittyvä kysymys oli: Milllaisia keissejä teillä on? Vastataksemme tähän kysymykseen olemme koonneet 10 erilaista tapausta, johon olemme joko jättäneet tarjouksen tai toimittaneet interim-johtajan.

  1. Vakituista uutta ihmistä ei haluta palkata vielä, sillä rekrytoiva esimies on vaihtumassa ja halutaan, että uusi esimies voi itse valita tiimiläisensä.
  2. Funktion vetäjässä nähdään potentiaalia, mutta hän ei ole vielä riittävän osaava tehtävään. Formaalin koulutuksen sijaan mietitään kokeneen interimin palkkaamista funktion strategian päivittämiseen, osaamistason nostoon ja nuoren johtajan tukemiseen.
  3. Toimitusjohtaja/talousjohtaja on lähtenyt ja tarvitaan väliaikaisesti joku, joka huolehtii, että asiat etenevät sovitulla tavalla.
  4. Vaihdetaan toimitusjohtajaa: palkataan interim tekemään isoimmat muutokset ja samalla haetaan rauhassa uutta toimitusjohtajaa erilaisella profiililla, joka saa aloittaa puhtaalta pöydältä.
  5. Yrityksen epävarman tilanteen vuoksi ei haluta palkata vielä omaa talousjohtajaa, mutta työt täytyy hoitaa.
  6. Divisioonan epäselvän, mutta väliaikaisen tilanteen vuoksi tehtävään ei saada houkuteltua oikeanlaisia hakijoita.
  7. Yhtiö ostaa osan toisesta yhtiöstä ja integraatioon tarvitaan lisää käsiä ja osaamista, jota talossa ei normaalisti ole eikä tarvita.
  8. Yritys on kasvanut ja palkkamassa ensimmäistä HR-henkilöään. Kokenut interim tulee alkuun mukaan tekemään nykytila-analyysia, valitsemaan työkaluja, tekemään suunnitelmaa ja auttamaan uuden henkilöstöasiantuntijan alkuun.
  9. Digiprojektin läpiviemiseen tarvitaan alkuun 6kk kokopäiväistä tukea, jonka jälkeen tukea tarvitaan vain satunnaisesti.
  10. Yhtiö on päättänyt uudelleenjärjestellä toimintaansa, mutta ei vielä tiedä miten, joten vakituisen henkilön palkkaaminen ei kannata.

Toisin sanoen: interimiä kannattaa harkita aina silloin, kun vakituisen ja kokopäiväisen henkilön rekrytointi ei ole mahdollista tai syystä tai toisesta kannattavaa.