Skip to main content

Osallistu Spring Housen työnhaun infoihin ja luentoihin verkossa!

Uudenmaan TE-toimisto tarjoaa etäpalveluina verkossa webinaareja ja infoja TE-toimiston eri palveluista sekä työnhakuun ja yrittäjyyteen liittyvistä teemoista. Webinaarit ja infot tuottaa Spring House. Tältä sivulta näet luentoaikataulut, tiedot verkkoluentojen aiheista sekä ilmoittaudut webinaariin. Webinaareihin osallistuminen on sinulle maksutonta.

Lähetystä voi seurata useimmilla mobiililaitteilla paikasta riippumatta. Verkkoluennon seuraaminen sujuu parhaiten Chrome-, Safari- ja Firefox –selaimilla.

Webinaarien aikana on mahdollista kysyä vinkkejä ja apua chatin kautta, josta vastaa Spring House Oy:n työnhaunohjaaja. Huomaathan, että ilmoittautumisen yhteydessä antamasi nimi näkyy chatissa. Halutessasi voit käyttää vain etunimeä tai nimikirjaimiasi.

Jos sinulla on jotain kysymyksiä liittyen webinaarien ilmoittautumiseen tai sisältöihin, tavoitat Spring Housen työnhaunohjaajat sähköpostitse: tyonhakuwebinaarit@springhouse.fi. Kysy rohkeasti lisätietoja.

Kuullaan webinaarissa!

Kort på svenska:

Nylands TE-byrå erbjuder information om TE-byråns tjänster under undantagsläget genom webbinarier. Som distanstjänst erbjuds också flera webbinarier på finska gällande olika teman inom jobbsökning. Tjänsten förverkligas av Spring House och är kostnadsfri för deltagarna. På den här sidan kan du hitta föreläsningsschemat, info om webbinariernas innehåll samt anmäla dig till webbinarierna.

Shortly in English:

As part of their remote services the Uusimaa TE Office is offering its customers information events about different TE services. The information events are provided by Spring House Oy. On this page you can see the timetables and themes of the events and sign in to participate. Participation is free of charge.


1. Uudenmaan palvelut tutuiksi (alle 30-vuotiaille)

Uudenmaan palvelut tutuiksi -webinaari on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille. Siinä esitellään TE-toimiston tarjoamia palveluita Uudellamaalla. Webinaarissa käydään läpi mm. koulutukseen ja ammatinvalintaan liittyviä palveluita ja keskitytään erityisesti etänä toteutettaviin valmennuksiin, kuten Työpolku ja Urapolku –valmennuspalvelut.

Webinaarin jälkeen tunnet työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet sekä osaat hyödyntää erityisesti nuorille suunnattuja TE-toimiston palveluita poikkeustilanteessa.

29.7. 14-15:15 Uudenmaan palvelut tutuiksi (alle 30-vuotiaille)

13.8. 14-15:15 Uudenmaan palvelut tutuiksi (alle 30-vuotiaille)

20.8. 14-15:15 Uudenmaan palvelut tutuiksi (alle 30-vuotiaille)


2. Uudenmaan palvelut tutuiksi (yli 30-vuotiaille)

Yli 30-vuotiaille suunnatussa Uudenmaan palvelut tutuiksi -webinaarissa esitellään TE-toimiston tarjoamia palveluita työnhakijoille Uudellamaalla. Webinaarissa käydään läpi millaista tukea ja palveluita Uudenmaan TE-palvelut tarjoavat työllistymiseen ja ammatinvalintaan liittyen.

Webinaarin jälkeen ymmärrät TE-toimiston verkkopalveluita, tunnet työttömyysturvan perusasiat ja osaat hyödyntää TE-toimiston palveluita poikkeustilanteessa.

23.7. 9:15-10:30 Uudenmaan TE-palvelut tutuiksi (yli 30-vuotiaille)

6.8. 14-15:15 Uudenmaan TE-palvelut tutuiksi (yli 30-vuotiaille)

17.8. 11:30-12:45 Uudenmaan TE-palvelut tutuiksi (yli 30-vuotiaille)


3. Korkeakoulusta työnhakuun

Korkeakoulusta työnhakuun -webinaari on tarkoitettu erityisesti urapolun alussa oleville korkeakoulutetuille. Siinä käydään läpi edistyneempiä työnhaun vinkkejä sekä perehdytään syvällisesti oman osaamisen tunnistamiseen ja esittämiseen erilaisten työkalujen avulla. Webinaarin aikana saat vinkkejä mm. piilotyöpaikan löytymiseen.

Tämän lisäksi webinaarissa esitellään erilaisia tukipalveluita ja TE-palveluiden tarjoamia mahdollisuuksia työnhakijoille.

14.8. 9:00-11:00 Korkeakoulusta työnhakuun


4. Oma asiointi tutuksi

Oma asiointi tutuksi- webinaarissa tutustutaan TE-palveluiden sähköiseen asiointipalveluun eli Oma asiointi -palveluun. Käymme läpi asiointia TE-palveluiden kanssa poikkeustilanteessa, jotta saat hoidettua asiointisi kätevästi sähköisen asiointipalvelun avulla.

Tutustumme webinaarissa Oma asiointi -palvelun keskeisimpiin toimintoihin, kuten
• mistä näet työvoimapoliittisen lausuntosi
• miten kuittaat työllistymissuunnitelmassasi sovitut tehtävät tehdyiksi
• miten lähetät yhteydenottopyynnön omalle asiantuntijallesi

Voit kirjautua luennon aikana tai ennen luentoa Oma asiointi -palveluun TE-palveluiden etusivulta ja kokeilla eri toimintoja. Koko luennon ajan voit myös esittää kysymyksiä Chatissa, jossa sinulle vastaa Spring House Oy:n työnhaunohjaaja.

28.7. 9:15-10:30 Oma asiointi tutuksi

10.8. 11:30-12:45 Oma asiointi tutuksi

24.8. 11:30-12:45 Oma asiointi tutuksi


5. CV ja työhakemus päivitykseen

CV ja työhakemus päivitykseen -webinaari on tarkoitettu henkilöille, joiden CV ja työhakemus kaipaavat perinpohjaista päivitystä, sekä heille, joille CV:n ja työhakemuksen laadinta ei ole vielä tuttua.

Webinaarissa asiakirjat puretaan osiin ja käydään yksityiskohtaisesti läpi esimerkkien avulla. Saat konkreettisia työkaluja CV:n ja työhakemuksen itsenäiseen laadintaan. Käymme myös läpi erottautumistapoja ja erilaisia vaihtoehtoja perinteisille työnhaun asiakirjoille kuten video CV, markkinointikirje ja visuaalinen tapa toteuttaa CV.

27.7. 11:30-13:30 Työhakemus ja CV päivitykseen

14.8. 14-16 Työhakemus ja CV päivitykseen

25.8. 14-16 Työhakemus ja CV päivitykseen


6. Tehoa työnhakuun

Tehoa työnhakuun -webinaari tarjoaa checklistin, jonka avulla pääset työnhaussa eteenpäin. Webinaarissa keskitytään työnhaussa keskeisiin asioihin, kuten:

 • mistä ja miten haetaan töitä,
 • mitä asiakirjoja työnhakuun tarvitaan sekä
 • miten työpaikkaa kannattaa lähestyä

Webinaarissa tutustutaan myös piilotyöpaikkojen etsimiseen, sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa sekä työhaastatteluun valmistautumiseen.

22.7. 9:15-11:00 Tehoa työnhakuun

5.8. 9:15-11:00 Tehoa työnhakuun

17.8. 14-15:45 Tehoa työnhakuun


7. Visuaalinen CV

Visuaalinen CV -webinaari on tarkoitettu sinulle, jos sinulla on jo valmis CV-runko sisältöineen, mutta haluat panostaa CV:si ulkoasuun ja luoda siihen persoonallisempaa ilmettä. Webinaarissa pääset tekemään kouluttajan ohjeistuksella harjoitus CV:n hyödyntäen canva.com editointi- ja suunnittelutyökalua. Perehdytämme sinut Canva-suunnittelutyökalun keskeisiin toimintoihin. Tavoite on, että webinaarin jälkeen osaat jatkaa oman visuaalisen CV:n työstämistä itsenäisesti.

Webinaari toteutetaan workshop -tyylisesti yhdessä edeten. Pääset seuraamaan omalta näytöltäsi kouluttajan luomaa visuaalista CV:ta. Voit samalla itse testata omalla koneellasi ominaisuuksia.

Huom! Tähän webinaariin kannattaa siis osallistua tietokoneella, sillä toiminnot ovat hieman erilaisia mobiililaitteilla.

7.8. 14-16 Visuaalinen CV

18.8. 9-11 Visuaalinen CV

27.8. 9-11 Visuaalinen CV


8. LinkedIn-profiili kuntoon

Mikä on LinkedIn? Kuinka luoda kiinnostava profiili, jonka rekrytoijat huomaavat? Entä miten haen LinkedInin kautta työpaikkoja ja kenen kanssa verkostoidun? Mitä muut käyttäjät näkevät minusta?

Jos sinulla on jo LinkedIn-profiili, mutta nämä ja monet muut peruskysymykset LinkedInin käytöstä askarruttavat mieltäsi, on LinkedIn-profiili kuntoon -webinaari juuri sinulle. Aloittelijoille suunnatussa webinaarissa saat käytännön vinkkejä LinkedInissä toimimiseen. Pajassa käydään läpi muun muassa oman tilin asetuksia sekä profiilin eri toimintoja vetävän otsikon (Headline) kirjoituksesta mieleen jäävän tiivistelmän (Summary) luomiseen.

7.8. 9-11 LinkedIn-profiili kuntoo

11.8. 9-11 LinkedIn-profiili kuntoo

21.8. 9-11 LinkedIn-profiili kuntoo


9. Kevytyrittäjyys ja yrittäjyys

Voisiko sinua kiinnostaa yrittäjyys? Tässä webinaarissa saat perustietoa kevytyrittäjyydestä ja tiedon millaista apua, tukea ja palveluja yrittäjyyttä harkitsevalle on tarjolla. Lisäksi saat ajankohtaista tietoa sekä erilaisia vinkkejä ja työkaluja omien yrittäjävalmiuksien tutkimiseen ja pohtimiseen. Valmennuksen tarkoituksena on saada kuulijoissa aikaan omien yrittäjävalmiuksien pohdintaa ja kannustaa selvittämään omia realistisia mahdollisuuksiaan alkaa yrittämään.

4.8. 9-11 Kevytyrittäjyys ja yrittäjyys

20.8. 9-11 Kevytyrittäjyys ja yrittäjyys

10. Ammattikoulusta ja lukiosta työnhakuun

Oletko valmistunut ammattikoulusta tai lukiosta? Tästä webinaarista saat vinkkejä työnhakuun, olit sitten viettämässä välivuotta lukion jälkeen tai valmistunut ammattiin! Webinaarissa käymme läpi mm.

 • Mistä ja miten töitä kannattaa etsiä?
 • Millaisia dokumentteja tarvitsee työnhakuun? Miten niistä tehdään houkuttelevia?
 • Miten somea voi ja kannattaa hyödyntää työnhaussa?
 • Miten mahdollista työnantajaa kannattaa lähestyä? Mikä on hissipuhe ja miten se auttaa työnhaussa?
  Käymme lyhyesti läpi myös jatkokoulutusta ja kevytyrittäjyyttä tulevaisuuden vaihtoehtoina sekä sitä, millaista apua voit saada TE-palveluilta ollessasi työnhakijana.

IN ENGLISH

TE Services for Jobseekers webinar presents the services offered by the TE Office in the Uusimaa region. The webinar covers such themes as education, training and career guidance services, with a particular focus on online coaching.

After the webinar, you will know the rights and obligations of a jobseeker and the services of the TE Office.

TE-Services for jobseekers
24.7. 9:15-10:30 Te-Services for jobseekers

Tips for successful job search in Finland
Tips for Successful Job Search webinar is meant for those who want to learn the basics of job seeking in Finland.

We will go through things such as:

 • Which job seeking channels are available and basics on how to use them
 • What sort of documents are usually needed and tips on how to make them
 • How to contact employers in Finland
 • You will also get acquainted with the concept of hidden jobs and how to trace them, using social media in job search and also what to expect in job interviews in Finland

13.8. 9:15-11:15 Tips for successful job search in Finland


PÅ SVENSKA

I webbinariet ”Bekanta dig med Nylands TE-tjänster” får du information om TE-byråns tjänster gällande bl.a. utbildnings- och karriärlösningar. Vi har fokus på handledningar som ordnas på distans, såsom t.ex. Jobb- och Karriärvägen coachningarna.

Efter webbinariet kommer du att känna till arbetssökandes rättigheter och skyldigheter, och du vet hur du kan dra nytta av de TE-tjänster som erbjuds speciellt för unga under denna undantagssituation.

18.8. 14-15:15 Bekanta dig med Nylands TE-byrås tjänster


Lue lisää: Uudenmaan TE-toimiston paikalliset palvelut

Yhteistyössä Spring Housen kanssa
ely-te logokoonti nettisivut