Skip to main content

HoReCa Managers: Tieni uudelle uralle

Olin edellisen työnantajan palveluksessa 19 vuotta. Keväällä 2017 kuulimme mahdollisista tulevista isoista muutoksista. Mieleeni hiipi ajatus olisiko jo aika kokeilla jotain uutta?

Jätin StaffPointin HoReCa Managers -palveluun CV:ni hautumaan. Ajatuksena minulla oli, että alkaisin hakea uutta työpaikkaa aktiivisesti vasta myöhemmin, kun olin saanut tietää mitä muutos käytännössä tarkoittaa. Yllätyksekseni Anne-Maarit Ojala soitti minulle muutaman viikon päästä, kyseli tilanteestani. Hän kertoi, että nyt olisi avoinna myynti- ja markkinointihenkisen ravintolapäällikön paikka. Hämmästelin StaffPointin nopeaa toimintaa ja työhaastattelukin järjestyi pikaisesti toimeksiantajayrityksen puolesta. Kävimme haastattelussa läpi millainen paikka olisi kyseessä ja innostuin, kun kuulin mitä työ tulisi sisältämään. Työssä saisi yhdistää myynti- ja markkinointiosaamista, ravintola-alan osaamista ja pääsisi luomaan jotain uutta. Kuulosti mielenkiintoiselle!

Soveltuvuustestit jännittivät

Työhaastattelun päätteeksi minulta kysyttiin, haluaisinko osallistua soveltuvuustesteihin. Totta kai suostuin ja StaffPointilta oltiin minuun myöhemmin yhteydessä ja kerrottiin testeistä. Soveltuvuustesteissä arvioitiin henkilökohtaisia ominaisuuksia, englannin kielen taitoa, liiketoiminnan tunnuslukujen ymmärtämistä ja johtamisominaisuuksia. Testin pystyi tekemään kätevästi netissä. Osa tehtävistä tuntui aikarajan vuoksi haasteellisilta ja en itse ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen, joten ajattelin työpaikan saannin kaatuvan siihen. StaffPointin edustaja soitti minulle testitulosten valmistuttua, testi olikin mennyt ihan hyvin! Kävimme puhelimitse läpi tuloksia, joista kyllä tunnistin itseni ja hyvin niistä tuli myös omat vahvuudet esille.

Toinen haastattelukierros varmisti työpaikan

Seuraavaksi toimeksiantajayrityksen toimitusjohtaja soitti minulle ja pyysi vielä toiseen haastatteluun. Haastattelun lopuksi hän sanoi, että he haluaisivat palkata minut. Olin tietysti innoissani ja hiukan shokissakin ja vastasin ottavani paikan vastaan. Tämän jälkeen soitin silloiselle esimiehelleni ja sanoin itseni irti hiukan haikein mielin. Aloitin kuukauden irtisanomisajan jälkeen syyskuun puolessa välissä työt StaffPointin kautta heidän toimeksiantajayrityksen ravintolapäällikkönä. Ravintola avataan täydellisen remontin jälkeen uudella konseptilla tammikuussa 2018.

Uusi monipuolinen työ palkitsee

Syksyn aikana olen perehtynyt opiskelijaruokailun maailmaan, opetellut raportointijärjestelmiä ja perehtynyt yrityksen toimintatapoihin. Olen päässyt suunnittelemaan uuden ravintolan konseptia ja tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä ravintolan avaamiseen liittyen. Olen osallistunut työmaakokouksiin, joissa seurataan rakennustyömaan edistymistä, sopinut vanhojen kalusteiden kunnostamisesta ja toiminut yhteyshenkilönä projektissa mukana olleille tahoille. Olen käynyt läpi markkinointiasioita mainostoimiston kanssa, suunnitellut ravintolaan tulevaa ohjelmatarjontaa, kirjoittanut nettisivujen sisältöä, rekrytoinut tulevan henkilökunnan, valinnut astioita ja työvaatteita yms. Nettisivujen lisäksi näymme myös Instagramissa ja Facebookissa. Odotan innolla, että pääsemme toivottamaan asiakkaat tervetulleiksi uuteen ravintolaan ja näkemään, miten suunnitelmat toteutuvat käytännössä.

Uramuutokseni mahdollistivat StaffPointin Anne-Maarit Ojala ja StaffPointin toimeksiantajayrityksen toimitusjohtaja, lämpimät kiitokset molemmille.

Katja Kumpulainen, Restonomi ylempi AMK

Lue lisää HoReCaManagersCV-palvelustamme täältä!